• FELİFERON

FELİFERON

feliferon angel veteriner

 

Yapı
1 ml aktif madde olarak 400.000 IU feline interferon içerir.

Yardımcı maddeler: buzlu asetik asit - yaklaşık 0,0045 ml (pH 4,5 ila 5'e ulaşana kadar), sodyum asetat - 1,64 mg, sodyum klorür - 5,84 mg, polisorbat 20 - 0,1 mg, sodyum EDTA tuzu - 0,07 mg, dekstran 40 - 50 mg , su d / i – 1 ml'ye kadar.
3 ml hacimli 2,5 ml'lik cam şişelerde ambalajlanmış, kauçuk tıpalarla kapatılmış, alüminyum kapaklarla güçlendirilmiş. İlaç, kullanım talimatları ile ayrı ayrı karton kutulara yerleştirilmiş bir Corex konaklama biriminde 2 veya 5 şişede paketlenir.
Farmakolojik (biyolojik) özellikler ve etkiler
Feliferon® enjeksiyonunun antiviral ve immün uyarıcı etkileri vardır.
Etki mekanizması, enfekte hücrelerde DNA ve RNA içeren virüslerin çoğalmasını baskılamak, vücudun sağlıklı hücrelerinin virüslerle enfeksiyona karşı direncini arttırmak, makrofajların fagositik aktivitesini arttırmak ve lenfositlerin spesifik sitotoksisitesini arttırmaktan oluşur.
Feliferon® vücut üzerindeki etki derecesi açısından düşük tehlikeli maddelere aittir (GOST 12.1.007-76'ya göre tehlike sınıfı 4), önerilen dozlarda cildi tahriş edici ve emici-toksik etkileri yoktur.
İlacın kullanım endikasyonları
Kediler için terapötik ve profilaktik amaçlar için:
mide-bağırsak hastalıkları ile;
akut solunum yolu hastalıkları ile;
viral veya viral-bakteriyel etiyolojinin diğer hastalıkları.

Uygulama prosedürü
Feliferon® enjeksiyonluk solüsyon kas içine uygulanır.
Profilaktik amaçlar için (enfeksiyon tehdidi durumunda), ilaç, 48 saat arayla iki kez, hayvan başına 200.000 IU'luk bir dozda reçete edilir.
Kedilerin viral, bakteriyel ve karışık hastalıklarının tedavisi için - ilaç, kullanım talimatlarına uygun olarak antibiyotikler, serum ve immünoglobulin ilaçları ile kombinasyon halinde 5-7 gün boyunca günlük 200.000 IU dozunda uygulanır.
Şiddetli hastalık vakalarında ve karışık enfeksiyonlarda, ortalama terapötik dozun iki katına çıkarılması önerilir - 400.000 IU.
İlk kullanım sırasında veya geri çekilme sırasında ilacın etkisinin özellikleri belirlenmemiştir.
İlacın bir sonraki dozunu kaçırmaktan kaçının, çünkü bu terapötik etkinlikte azalmaya yol açabilir. Bir doz kaçırılırsa, mümkün olan en kısa sürede girilmesi gerekir, ardından ilacın enjeksiyonları arasındaki aralık değişmez.

Yan etkiler
İlaç Feliferon® enjeksiyon çözeltisini talimatlara uygun olarak kullanırken herhangi bir yan etki ve komplikasyon yoktur. Artan bireysel duyarlılık ve alerjik reaksiyonların ortaya çıkması ile ilaç iptal edilmeli ve hayvana antihistaminikler ve semptomatik tedavi verilmelidir.

İlacın kullanımı ile aşırı doz belirtileri tespit edilmedi.
FELIFERON® INJECTION SOLUTION kullanımına kontrendikasyonlar
– hayvanın interferonlara karşı bireysel aşırı duyarlılığı (geçmiş dahil);
– şiddetli alerjik ve otoimmün hastalıklar.
Hayvanların aşılanmasından sonra 10 gün içinde Feliferon® enjeksiyonluk solüsyonun kullanılması önerilmez.
Kişisel korunma için özel talimatlar ve önlemler
Feliferon® enjeksiyonluk çözeltinin diğer tıbbi ürünlerle aynı şırıngada karıştırılmasına izin verilmez. Herhangi bir kemoterapötik ve immünobiyolojik ajan (serum ve immünoglobulin) ile ortak kullanıma izin verilir.
Feliferon® enjeksiyonunun üretken hayvanlarda kullanılması amaçlanmamıştır.

Kişisel korunma önlemleri
İlaçla çalışırken, genel kişisel hijyen kurallarına ve uyuşturucuyla çalışırken sağlanan güvenlik önlemlerine uymalısınız.
İlacın yanlışlıkla gözlerin deri veya mukoza zarlarına temas etmesi durumunda bol su ile yıkanmalıdır. İlacın bileşenlerine aşırı duyarlılığı olan kişiler, ilaç Feliferon® enjeksiyonu ile doğrudan temastan kaçınmalıdır. Alerjik reaksiyonlar veya ilacın insan vücuduna kazara yutulması durumunda, derhal bir tıbbi kurumla iletişime geçmelisiniz (ilacı kullanma talimatı veya yanınızda bir etiket olmalıdır).
Tıbbi ürünün altından çıkan boş kapların evsel amaçlarla kullanılması yasaktır, evsel atıklarla birlikte imha edilmelidir.

Saklama şartları ve koşulları
İlaç, üreticinin kapalı ambalajında, doğrudan güneş ışığından korunarak, çocukların ulaşamayacağı yerlerde, gıda ve yemlerden ayrı olarak 2° ila 8°C sıcaklıkta saklanmalıdır. 25 ° C'ye izin verilir. Tıbbi ürünün kapalı ambalajda saklama koşullarına bağlı olarak raf ömrü, şişe açıldıktan sonra üretim tarihinden itibaren 2 yıldır - en fazla 5 gün. İlacın son kullanma tarihinden sonra kullanılması yasaktır.